Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da Baring Asset Management yöneticisi Khiem Do, Fed faiz artırımı kararı ardından gelişen piyasalara ilişkin yorumlarda bulundu.

Baring Asset Management yöneticisi, “Hisse senedi piyasaları yılın ilk yarısında iyi performans gösterecek çünkü Fed ikinci yarıya kadar tekrar faiz artırımına gitmeyecek. ABD ilk çeyrekte beklemede olacak çünkü enflasyon verilerini takip ediyorlar ve biz önümüzdeki aylarda ABD'de enflasyonun düşük kalacağını tahmin ediyoruz” dedi ve “ABD, ikinci faiz artırımı için aceleci davranmayacak, biz ikinci artırımın ikinci yarıdan önce olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle hisse senedi piyasaları ilk yarıyi iyi geçirirken, ikinic yarı zorlayıcı olacak” şeklinde devam etti.

Do, “ABD Doları, özellikle gelişen piyasa paralarına karşı gücünü korudu, fakat ben gelişen piyasa paralarında çöküş beklemiyorum. Fed faiz kararı öncesindeki 12 ay içinde gelişen piyasa paralarında ciddi bir zayıflama oldu. Belki bu zayıflama süreci devam eder fakat bu durumda, sonraki kayıplar ılımlı olur” dedi.

Do, piyasanın Fed kararına tepkisinin beklenti doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti ve yatırımcıların, karar öncesinde hisse senetlerini satarken, kararın ardından geri alıma geçtiklerini ekledi.