Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Management Investment Co.'ya (Pimco) göre ABD'de işverenler ekonomi tam istihdam düzeyine yaklaştığı için 2016'da işe alımların hızını düşürecek. Buna bağlı olarak maaşlar yükselecek ve büyüme üzerindeki baskı artacak.

Pimco yöneticileri Richard Clarida ve Andrew Balls 2016 öngörülerini içeren raporda "İstihdam büyümesinin maaşlarda artışa transfer olmasının sonucunda tüketim harcamalarındaki büyüme yavaşlayacak" yazdı.

Yaklaşık 1.5 trilyon dolar yöneten Pimco, Çarşamba günü açıklanan Fed'in faiz artırım kararının yeni artırımların önünü açtığını ve yatırımcıların 2016'da iki 25 puanlık faiz artırımı daha beklediğini düşünüyor.

Pimco raporunda "Fed'in piyasanın fiyatladığından daha çok faiz artırımı yapma riski olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde başka faiz artırımları olacağını düşünüyoruz. Fed'in tek sefere mahsus bir artırım yapmış olması ihtimal dışı" dedi.

Pimco, 2016'da küresel ekonomik büyümenin bu yıla benzer bir şekilde yüzde 2.6 olacağını tahmin ederken ABD ekonomisinin yüzde 2 ila 2.5 arasında büyümesini bekliyor. Çin büyümesinin 2015'te yüzde 6.9 seviyesinden 2016'da yüzde 5.5 - 6.5 seviyesine gerilemesi beklenirken Japonya ve Brezilya, Rusya, Hindistan ve Meksika'dan oluşan BRIM grubu ülkelerinin 2016'da bir önceki yıla göre biraz daha hızlı büyüyeceği tahmin ediliyor.

Tahvil piyasası yatırımları

Pimco 2016 görünümü raporunda yatırım fırsatları arasında ABD enflasyon korumalı tahvillerini tercih ettiğini belirtti. Bu ay, riskli ve yüksek getirili varlıklara 788.5 milyon dolar yatırımı olan Third Avenue yatırım fonunun tasfiye edilmesiyle ABD özel sektör tahvili piyasalarında kargaşa oluşmasına rağmen Pimco yüksek getirili tahvilleri de bir fırsat olarak görüyor.
Pimco raporunda "Enerji sektörü dışında kredi piyasasının temelleri iyi ve önümüzdeki sene portföyümüze genel anlamda kredi piyasası ürünlerinden de ekleme beklentimiz var. Piyasadanın zayıf seyrettiği dönemlerden faydalanmak istiyoruz. Yatırım yapılabilir seviyeden çöpe, ABD banka tahvillerinden Avrupa tahvillerine fırsatlar olduğunu görüyoruz." denildi.