Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, iki aydan fazla sürenin en yükseğine tırmanmasının ardından Cuma günü düştü. Nikel geri çekildi.

Bakır, yüzde 0.4 düşüş ile 4,664.5 dolara inmesi sonrasında, Şanghay saatiyle 12:22'de tonu 4,671 dolardan işlem gördü. Fiyatlar, 18 Aralık'ta yüzde 3.1 yükselmişti. Konuya yakın kaynaklara göre, ertesi gün Çin'deki üreticiler Şanghay'da toplanarak daha önce açıklanan 350,000 tonluk kesintinin üzerine çıkmayı gözden geçirme konusunda anlaştılar.

Şangay'da Cifco Futures Co. analisti Wei Lai, “Fiyatlar, piyasanın hangi üreticinin görüşme sonrası verilen sözlere sadık kalacağına ilişkin çekimserlikle birlikte sakin bir değerlendirme yapması ardından düştü” dedi.

Üreticiler 1 Aralık görüşmesinde üretimde kesintiye gitme ve bu kesintileri gözden geçirmek için düzenli olarak görüşecekleri konusunda açıklamada bulunmuşlardı.

Fed'in geçtiğimiz hafta faiz artırımına gitmesinin ardından yatırımcılar gelecek yıla ilişkin beklentileri değerlendiriyor. Son gelen veriler, Çin'deki yavaşlama ve emtia fiyatlarındaki çöküşten kaynaklı küresel büyüme endişelerinin hafiflemesine destek olmuyor. Nikel yüzde 0.5 düşerken alüminyum yükseldi.