Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,"Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımızla bir araya gelip, Ocak ayı içerisinde yapısal tedbirler paketine son şeklini vereceğiz" dedi.

Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin grup toplantısında; 'Rusya ve Bağımsız devletler topluluğuna dönük 100 kişinin üzerinde yolcu taşıyan charter seferlerine verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinin devam edeceği' yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Sadece Rusya ve bağımsız devletler topluğuna yönelik değil, şimdi bunun kapsamını genişletiyoruz, Avrupa'yı da içine alacak şekilde. Bizim hızlı bir şekilde pazarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Özellikle Antalya'nın sadece Rus turizmine bağımlı hale gelmesini istemiyoruz ama bir taraftan da nihayetinde bu süreç bitecek, bu kriz sonuçlanacak, biz Rusya pazarını da tabi ki kaybetmek istemiyoruz. Bu konuda da önlemlerimizi alıyoruz" diye konuştu.

Sektörün rahat olmasını isteyen Ünal, "Türkiye'ye turizm sektörü 35 milyar dolarlık bir hacim kazandırıyor. O yüzden böyle bir üretim yeteneği olan sektörün hükümet olarak zarar görmesine asla müsaade etmeyiz. Dün de Bakanlar Kurulunda bu konu gündeme geldi, yakın bir süre içerisinde alınacak tedbirleri açıklayacağız" ifadesini kullandı.