Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, Çin'in yuanın değerinde dokuz gündür ilk kez değişikliğe gitmeme yönündeki kararının Nikkei 225 Endeksi'de 1997 yılından bu yana görülen en kötü haftanın gerçekleşmesine engel olamamasıyla düştü.

Japonya Topix Endeksi, düşüşünü beşinci güne taşıyarak Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.7 düştü ve 1,447.32 puan seviyesine geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 düşerek 17,697.96 puan seviyesine gelerek, endeksteki haftalık geri çekilme yüzde 7'ye ulaştı. Endeksteki en büyük hisse senedi olan Fast Retailing Co., kar tahminlerini aşağı çekmesinin ardından değer kaybetti. Yen, Çin dışında işlem gören yuan karşısında yüzde 0.6 değer kaybederek 17.70'den alıcı buldu.

Tokyo'da Societe Generale Securities'den Ryoma Sugihara, “Süreç kırılgan ve piyasa algısı kısa vadeli olarak şekilleniyor. Genel olarak zayıf yuan trendi değişmedi fakat yetkililerin mücadeleci duruşu aşırı risk algısını hafifletti” dedi.

Çin Merkez Bankası (PBOC) referans yuan kurunu 6.5636 seviyesinde açıklarken, Perşembe günü 6.5646 düzeyindeydi. PBOC'nin referans kurda değişikliğe gitmemesi yatırımcıları endişelerini azalttı.