Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Denetim ve danışmanlık şirketlerinden EY’nin 2016 Dünya İslami Bankacılık Rekabet Raporu’na göre Türkiye’de katılım bankacılığı aktifleri 2020 yılına kadar yıllık ortalama % 16 büyüme göstererek 93 milyar dolara ulaşacak.

Raporla ilgili değerlendirmede bulunan EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Finansal Hizmetler Sektör Lideri Selim Elhadef, Türkiye'de katılım bankacılığı sisteminin 2025'te %15 pazar payına ulaşma vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerlendiğinin altını çizdi.

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi EY, 2016 Dünya İslami Bankacılık Rekabet Raporu’nu açıkladı. Rapora göre; Türkiye'de 2015 yıl sonu itibariyle 52 milyar dolara olması beklenen katılım bankacılığı aktifleri, önümüzdeki 5 yılda yıllık ortalama % 16 büyüme göstererek 93 milyar dolara yükselecek.

Bununla birlikte dünya genelinde İslami bankacılık varlıklarının büyük bir bölümünü oluşturan Katar, Endonezya, Suudi Arabistan, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'de, İslami bankacılık aktiflerinin 2015 yıl sonu itibariyle 920 milyar doları aştığı tahmin ediliyor ve rapora  göre; küresel İslami bankacılık sektörünün kâr havuzu 2020 yılında 30,3 milyar dolara ulaşacak. Raporda, ortalama yıllık büyüme oranları ile bankacılık sektörü aktifleri dikkate alındığında, Suudi Arabistan, Katar, Pakistan, BAE ve Türkiye'nin kilit oyuncular olduğu belirtilirken, Türkiye'nin büyüme potansiyelinin katılım bankacılığı sektörünün büyümesinde önemli rol alacağı öngörülüyor.