Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yapımına 29 Mayıs 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü bugün konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını üçüncü kez birleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu burada incelemelerde bulundu, Asya ve Avrupa'yı birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesinin de kaynağını yaptı. 

Başbakan Davutoğlu konuşmasında İstanbul'un bu köprüyle birlikte üzerindeki yüklerden önemli bir kısmını atmış olacağını söyledi. 

Davutoğlu, "Tarihi dokuya ve İstanbul'un merkezi hattına herhangi bir trafik yükü olmadan transit geçecek araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanarak yollarına devam edecekler.

Böylece İstanbul, yeryüzünün üstünde 3 köprüyle yerin altında da Avrasya ve Marmaray tünellere ayrıca Melen projesini de dahil ederek, 6. kez iki kıtayı birleştiren bir şehir olacak. Bu İstanbul'un geleceği açısından, gelecek nesilleri açısından önemli bir proje.
Ülkemiz için bir iftihar projesi. Çünkü dünyada büyük yatırımlar, ekonomik kalkınmanın düşüşe geçmesiyle dururken bu yatırımlara ara vermeden istikrar içinde sürdüren tek ülke Türkiye" diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünyanın en uzun ve en geniş asma köprüsü ünvanına sahip. Köprünün çevreyollarıyla birlikte bir bütün olarak önümüzdeki Ağustos ayında açılması planlanıyor.