Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in dolara ilişkin katılığını sonlandırma zamanı geldi.

Bu sözler, Goldman Sachs Group Inc.'nin Çarşamba günkü, politika yapıcıların düşüncelerinin aksi yönünde, ABD para biriminin Fed'in enflasyon hedefleri için fazla tehdit oluşturmadığını kaydettiği raporundan alındı. Bu, ABD, Avrupa ve Japonya arasında para politikası farklılaşmasının genişlemesine bağlı olarak işlem yapan dolar boğaları için iyi bir haber.

Enflasyon, yedi yıl süren sıfır faiz döneminin ardından yetkililerin para politikasını normalleştirmeye yönelmeleri ile birlikte, faiz artırımlarının zamanlaması için tartışmaların kilit noktasını oluşturuyor. Güçlü doların ithalat fiyatlarında kayda değer bir ucuzlama yaratmaması ile birlikte, Goldman, merkez bankasının, faiz artırımı için piyasalarında şimdilerde fiyatladığından daha az sorunla karşı karşıya olduğunu kaydediyor.

New York'ta Goldman analistleri Zach Pandl ve Elad Pashtan, hazırladıkları bilgilendirme notunda, "Güçlü doların ithalat fiyatları üzerindeki etkilerinin önemli bölümü halihazırda realize edilmiş durumda," dedi ve "Bugüne kadarki enflasyon verileri, doların çekirdek enflasyona geçişkenliğinin daha az olduğu bir yol izliyor" şeklinde görüş bildirdi.