Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Fed politika yapıcılarının faizlerin önümüzdeki birkaç ay içerisinde artırılabileceğinin sinyalini vermesiyle getçiğimiz hafta ulaşılan dokuz ayın düşüğünden yükselerek, Kasım ayından bu yana en iyi haftasına yöneldi.

ABD Doları, Fed yetkililerinin hafta boyunca, faiz artırımına Nisan ayı kadar yakın bir zamanda gidilebileceğine ilişkin uyarılar yapmasıyla, yükselişini altıncı güne taşıdı.

Bloomberg Dolar Spsot Endeksi, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın büyümenin tahminler doğrultusunda devam etmesi nedeniyle yetkililerin faiz artırımına yaklaşıyor olabileceğine ilişkin Perşembe günkü açıklaması ardından, Kasım ayından bu yana görülen en güçlü haftalık kazancına yöneldi.

Dolar, saat 10:15'te Euro karşısında yüzde 0.10 artarak 1.1163 seviyesinden işlem görürken, yen karşısında yüzde 0.08 yükselerek 112.99'dan alıcı buldu. ABD parası, Türk Lirası karşısında ise yüzde 0.20 değer kazanarak 2.8784 seviyesine geldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.09 yükselerek 1201.06 puan seviyesine geldi.

İngiltere Sterlini ve Güney Kore Won'u Cuma günü önemli paralar arasında kayıplara öncülük ederken, Japonya Yeni bir haftanın düşüğüne geriledi.