Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, ekononomi toparlanmanın yolunda olup olmadığına ilişkin fikir verecek olan ABD istihdam verisi öncesinde düşerek, bu haftanın kazançlarını azalttı.

Bloomberg anketine katılan ekonomist tahminlerine göre ABD'deki işletmelere, Mart ayında ardı ardına ikinci kez 200,000'in üzerinde yeni çalışan eklenecek, ve ücretlerde de artış olacak. Buna karşın 10 yıllık hazine tahvillerinin faizleri bir ayın düşüğüne yakın seviyede seyrediyor.

Nordea Bank AB'ye göre bugün görülen hareket bir düzeltme ve sona ermesi pek olası değil. Helsinki'de Nordea Bank baş stratejisti Jan Von Gerich, “Bu, düşen faizlerde (tahvil faizleri) küçük bir sıçrama. Büyük resime bakılırsa Fed, ABD ekononmisinin işaret ettiğinden hala daha güvercin ve bu da ABD tahvilleri destekler” dedi.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre 10 yıllık hazine tahvil faizi 2 baz puan (0.02 yüzde puanı) artarak New York saatiyle 07:10'da yüzde 1.79 oldu. Şubat 2026 vadeli yüzde 1.625 faizli tahvilin fiyatı 5/32 (1,000 dolar nominal değer üzerinden 1.56 dolar) düşerek 98 17/32 dolara geriledi. Yine de tahvil faizleri bu hafta 11 baz puan düşmüş bulunuyor.