Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Londra'da HSBC Yatırım Bankacılığı Gelişen Ülke Baş Stratejisti Murat Ülgen, Bloomberg HT'ye Türk Lirası'nın dolara karşı biraz daha değerlenebileceğini söyledi.

Sene başında yatırımcıların ABD faizleri, doların yönü ve Çin'in durumunun ne olacağına dair endişeleri olduğunu belirten Ülgen, "Ancak gelişen ülkelere yatırım yapan yatırımcılar bu 3 korku faktörünü geride bırakmış durumda, bu da fon akışlarına olumlu yansıyor" dedi.

"4 ülkeyi ön plana çıkarıyoruz"

Ülgen, "Biz 4 ülkeyi ön plana çıkarıyoruz, bunlar Hindistan, Endonezya, Meksika ve Türkiye. Burada 10 yıllık bonoları ve kur tarafını olumlu görüyoruz" diye konuştu.

Ülgen kısa vadede hala TL'nin dolara karşı bir miktar daha değerlenmesini beklediklerini kaydetti.

"Olumlu hava daha da sürdürülebilir"

Türkiye piyasasındaki olumlu rüzgarın reformlarla desteklenmesi gerektiğini belirten Ülgen, "Türkiye'nin dengesizliklerindeki iyileşmenin -yani cari açıktaki daralma, enflasyondaki düşüşün- kalıcı olmasını bekliyoruz. O zaman bu olumlu hava daha da sürdürülebilir" yorumunu yaptı.

Ülgen Türkiye'de özellikle enflasyonun yarattığı alandan dolayı piyasanın performansının bir miktar daha olumlu seyretmesini beklediklerini ama yapısal reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.