Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yatırımcıları Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) bu haftaki toplantılarında alacakları politika kararlarını beklemeleri ile birlikte yatay bir seyirizledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 09:06'da 132.35 seviyesinde seyrediyordu. Endeks, Fed'in faiz artırımında sabırlı olacağı ve BOJ'un ekonomiyi desteklemek için tedbirlerini artıracağına ilişkin iyimserlikle birlikte, Şubat ayında gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 17 yükseldi. Akıllı telefon üreticisi Apple Inc.'nin tedarikçileri, şirketin ilk çeyrekte gelirinin on yıldan fazla sürenin en büyük düşüşünü gösterdiğini açıklaması ve içinde bulunduğumuz dönemde diğer bir düşüşün olacağı tahmininde bulunmasının ardından dikkatleri üzerlerinde toplayacak.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Yatırımcıların bugünkü Fed ve yarınki BOJ toplantıları öncesi beklemede kalmaları ile birlikte, işlem hacmi zayıf kalabilir," dedi ve "BOJ'un, özellikle ETF (Borsada işlem gören fonlar) alımlarının artırılması şeklinde olmak üzere, teşviği artıracağına ilişkin spekülasyon oldukça yüksek. Bu durum hisse senetlerini olumlu etkiliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.3 düştü.