Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, küresel büyümedeki cansızlığın Amerikan ekonomisini kötü etkileyeceğine dair geçmek bilmeyen endişelerle düştü. Standard & Poor's 500 Endeksi üç haftanın düşüğünde kaldı.

Bankacılık hisse senetleri ikinci günde de en büyük kayıpları gerçekleştiren hisseler arasında olurken, Şubat'taki sıçrayışın en güçlü grubu enerji ve hammadde üreticileri düşüşünü üçüncü seansta da devam ettirdi. Priceline Group Inc., yöneticilerinin küresel ekonomideki kırılganlığa kısmen atıfta bulunmasıyla birlikte, tahminlerden düşük kar açıklamasının ardından sert düştü. Yatırımcılar kamu hizmetleri, tüketici ürünleri ve telefon şirketlerinin yükselmesiyle son zamanlardaki defansif hisse senedi tercihiyle kaldı.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.6 düşerek 2,051.17 seviyesine gerileyerek, son 5 seansta dört defa düşüş göstererek 11 Nisan'dan beri en dip seviyesine geldi.

Philadelphia Trust Co.'da yatırım yetkilisi şefi Richard Sichel, "Bazı ekonomik rakamlar geldi ve özellikle ADP istihdam verisi beklenenden zayıf geldi ve bu durum piyasaları olumsuz etkiledi." dedi.

ABD şirketlerinin Nisan ayında daha az istihdam sağladığını gösteren veri, istihdam büyümesinin tavan yapmış olabileceği ve dün Çin ve İngiltere'den gelen zayıf imalat verilerinin alevlendirdiği büyüme endişelerinin üzerine ekledi. Bugünün başka bir verisinde ABD hizmet sektörü hizmetleri ise dört ayın en yüksek hızında büyürken, ekonominin yıl başındaki zayıf başlangıçtan sonra güçlendiği işaretlerini verdi.

(23:15'te güncellendi)