Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye beş yıllık hazine tahvillerinin ödenmeme riskine karşı sigortalama maliyeti olan CDSler, yurt içinde yaşanan siyasi gerginliklerin etkisiyle, yaklaşık 7 baz puan yükselerek 266.42 puana tırmandı ve 11 Nisan'dan beri görülen en yüksek seviyesine ulaştı.

Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'de teşkilatlara atama yetkisinin MKYK'ye devredilmesi ardından Çarşamba günü bir araya geldi. Görüşme sonrasında AK Parti'yi Mayıs ayında olağanüstü kongreye götürme kararı çıktı.

Bu hafta küresel piyasalardaki satış dalgasından olumsuz etkilenen gelişen piyasalar arasında yer alan Borsa İstanbul 100 (BIST 100 ) Endeksi'ndeki kayıplar, Türkiye'deki siyasi gerginliğin piyasa üzerinde olumsuz etkisiyle, hızlandı. Göstergenin bu haftaki kayıpları yüzde 9'a yaklaşırken, dolar karşısında Çarşamba günü 2.97 seviyesini aşan TL kayıplarının bir kısmını geri alsada 2.90 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ediyor.

Türkiye 2 yıllık gösterge tahvilin faizi, TSİ 11:30'da siyasi gerginliğin iç piyasa üzerindeki etkisiyle Perşembe günü 30 baz puan artarak yüzde 9.81'e yükseldi.

Guillaume Tresca'nın da aralarında bulunduğu Credit Agricole stratejistlerinin yazdığı bir müşteri notunda “şartlar gelişen piyasalar için hala destekleyici yakın zamandaki geri çekilme geri dönüşten daha çok bir düzeltme hareketi” ifadesi yer aldı.