Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en güvenli varlıkları Bill Gross için fazla riskli olmaya başlıyor.

72 yaşındaki ünlü fon yöneticisi Bill Gross, geçtiğimiz ay ABD'den Avustralya'ya faizlerin rekor düşük seviyelere gelmesiyle, devlet tahvilileri hakkındaki uyarısını tekrarladı. Gross, benzersiz rallinin terse çevirmesinin yatırımcılar için oldukça can yakıcı olacağını söyledi.

Pacific Investment Management Co.'da dünyanın en büyük tahvil fonunu kuran ve şimdi ise Denver merkezli Janus Capital Group Inc.'de olan Gross, "Rekor düşük seviyelerdeki devlet tahvil faizleri riske değmez ve bu yüzden de benim listemin en tepesinde değiller." dedi ve "Düşük faizler, özellikle tahvillerin savunmasız olduğu anlamına gelir çünkü ufak bir yükseliş fiyatlarda büyük düşüşlere neden olabilir." diye konuştu.

Negatif faiz oranları, Japonya ve Avrupa merkez bankalarının gevşeme politikaları yatırımcıları kazanç elde etmek için dışarı yönlendirerek, dünya genelindeki tahvil fiyatlarını yukarı çekti. Almanya ve İngiltere'deki faizler yükselirken, ABD hazine tahivilleri gün içindeki kayıplarını sildi.

Bloomberg Bond Trader fiyatlarına göre, ABD 10 yıllık hazine tahvil faizleri, New York'ta saat 13:14 itibariyle hafif değişerek yüzde 1.52 oldu. Faizler 1.32'yle 6 Temmuz'da rekor düşük seviyeye gerilemişti.