Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul ve Çorlu'da FETÖ/PDY terör örgütünün, inşaat ve eğitim alanındaki para kasalarına operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 50 milyon TL'lik çek ve senet ile 3.5 milyon TL'nin üzerinde nakit para ele geçirildi. İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütünün finans ağına yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

FİNANS İMAMI KISKACA ALINDI

Yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY terör örgütünün eğitim ve inşaat şirketlerinin paralarının Murat Kılıç'ta toplandığı belirlendi. Kılıç'ın para kuryesi olarak kullandığı 4 önemli isim tespit edildi.

9 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN DÜZENLENDİ

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve Çorlu'da 9 ayrı adrese operasyonlar düzenledi. Yapılan ani baskınlarda terör örgütü üyelerinin himmet olarak topladıkları 50 milyon TL değerinde çek ve senet ile 3.5 milyon TL'nin üzerinde nakit para ele geçirildi. Murat Kılıç'a bağlı olarak çalışan 4 para kuryesi de gözaltına alındı.

MİLYONLARCA LİRALIK HİLELİ DEVİRLER TESPİT EDİLDİ

15 Temmuz gecesi darbe girişiminin başarısız olmasının ardından FETÖ/PDY terör örgütünün finans imamı olan Murat Kılıç'ın yüzlerce milyon dolarlık, para, mülk ve otomobilleri anlaşmalı olduğu ikinci kişilerin üzerlerine geçirdiği tespit edildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE FİLM GİBİ OPERASYON

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 gün önce düzenlenen operasyonlardan kaçmayı başaran Murat Kılıç'ın özel bir otomobil ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru seyir halinde olduğunu belirledi. Köprü girişinde yapılan film gibi bir operasyonlar Murat Kılıç kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

 

HABERTÜRK