Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, üç ana endeksin de dün rekor seviyelere tırmanmasının ardından, cansız verinin yatırımcılar için hisse senetlerini yukarı itmede fazla teşvik etmemesi üzerine düştü.

Bankalar, Hazine tahvil faizlerinin düşmesiyle Cuma gününün en büyük düşüşleri kaydedenler arasında olurken, Fed'in faiz oranlarını artırmada aceleci olmayacağı beklentisiyle daha iyi gelirler için iyimserliği azalttı. İlaç üreticileri sağlık hizmetleri grubunu aşağı yönde etkilerken, ham maddeler beş haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Enerji ürticileri petrol ile birlikte kazancını ikinci güne taşıdı ve Nordstorm Inc., çeyreklik karının beklentileri aşmasının ardından yüzde 8 yükselerek perakendecileri destekledi.

S&P 500 Endeksi, dün bir ayda dokuzunca rekorunu kırdıktan sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 2,183.89 seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1'lik artışla altıncı gününde dördüncü rekorunu kaydetti.

Pennsylvania, Radnor'da Hartford Funds Investment Consulting Group başkanı Tom Siomades, "Piyasanın yaz boyunca keyfi yerindeydi." dedi ve "Gördüğümüz şey iyi haberlerin ağır basması değil, aslında kötü haberlerin olmamasıydı. Bugünkü rakamlar beklentileri karşılamada ancak tepki nerede? Yatırımcılar hareketsiz." diye konuştu.

ABD perakendecilik verisi, Amerikalıların diğer tüccarlardan ziyade otomobil mağazalarına akın etmeleriyle, Temmuz ayında hafif değişti. Otomobiller hariç, satışlar yıl başınan beri en büyük gerileyişini kaydetti. Başa bir veri de, toptan satış fiyatlarının Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde yaklaşık bir yılın en büyük düşüşünü gösterdi.

(23:30'da güncellendi)