Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke para birimleri petrol fiyatları ve Fed'in faiz artışını öteleyeceğine dair iyimserlikle bir ayın zirvesine yükselirken Borsalar da değer kazandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi dokuzuncu günde de yükseldi. Malezya ve Hong Kong yükselişe öncülük etti. Yatırımcılar Fed'in geçen hafta kötü gelen perakende satış verisinin ekonomiye dair soru işaretlerini artırmasıyla bu yıl faiz artış beklentilerini azalttı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.1 artışla 917.14 puan oldu. Endeks böylece 9 günde %5.7 yükseldi. Teknik göstergeler ise rallinin bitmiş olabileceğine işaret ediyor. MSCI gelişen piyasalar endeksinin 14 günlük RSI'si 77 puan ile Nisan 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. 

Jakarta Bileşik Endeksi %0.9 artarken, Tayvan'da Taiex Endeksi %0.7 düştü. FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi 25 Nisan'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. Hong Kong Hang Seng Endeksi ise %0.1 artışla dokuzuncu günde de yükseldi. Çin'de Şanghay Borsası %0.5 düştü.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.1 yükseldi, endekste aylık yükseliş %1.7 oldu. Won %0.9 ilke 3 günde ilk kez artarken Malezya ringiti ve Tayvan doları %0.4'er oranda yükseldi. Güney Afrika randı ikinci günde de arttı.

Güney Kore'de 10 yıllık tahviller yükseldi, faizi bir baz puan düşerek %1.4 oldu.

Capital Nomura Securities'de yatırım stratejisti olan Koraphat Vorachet, küresel finansal sistemdeki likidite fazlası nedeniyle yabancı fonların hala gelişen piyasalara girdiğini belirterek "Yatırımcılar kar realize etmek için bazı varlıklarını satmaya hazırlıklı olmalı" diye konuştu.