Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar Türkiye çapında tüm hızıyla devam ediyor.

SAKARYA'DA GÖZALTINA ALINAN 21 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi.Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele (TEM) şubeleri ekiplerince çeşitli tarihlerde gözaltına alınan örgütün mütevelli heyetinde yer alan 21 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Sağlık kontrolünden geçirilen aralarında Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre, eski Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD) Başkanı Ali Hacıeyüpoğlu ve dernek üyelerinin bulunduğu 21 kişi, adliyeye sevk edildi. FETÖ'nün mütevelli heyetinde bulunan 21 zanlının "himmet" adı altında topladıkları paraları SAGİAD'daki şirketleri vasıtasıyla Pensilvanya'ya gönderdiği, aynı zamanda örgütün yurt dışı gezileri ve toplantılarına katıldıkları öğrenildi. Bu arada, eski Sakarya il imamı olan Çinemre'nin şu anda örgütün "Afganistan imamı" olduğu ileri sürülüyor.Soruşturma kapsamında Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi, dün gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bilgisayarlara ve bazı evraklara el konulmuştu. Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre ile bazı yönetim kurulu üyeleri de daha önce gözaltına alınmıştı.

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ'NDE 34 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

MAÜ Rektörlüğü'nce, üniversitede görevli 34 akademisyen hakkında soruşturma başlatıldı. Akademisyenlere gönderilen yazıda, "Çocuklarınızı kapatılan FETÖ-PDY terör örgütü okullarında okuttuğu hususu ve hakkında bir takım iddialar ile ilgili inceleme ve soruşturma yapmak üzere hakkınızda soruşturma açmış bulunmayız. Söz konusu soruşturmayı kanuni süresi içerisinde tamamlayarak Rektörlüğümüze soruşturma dosyasının gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim" denildi. 

DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALNAN 30 POLİS TUTUKLANDI

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına 32 polisten 30'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 32 polis emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan polislerden 30'u tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


ADIYAMAN'DA FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA AÇILDI

Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 5 polis memuru tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 polis memuru gözaltına alındı.

Sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, savcılık sorgularından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


ELAZIĞ'DA FETÖ OPERASYONU

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11-12 Ağustos'ta gözaltına alınan 19 kişiden 17'si emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Örgüte aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ve OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle kapatılan Berk Elazığ Çalışanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Köylerimizi ve Köylülerimizi Geliştirme ve Kalkındırma Derneğinin yöneticileri ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Elazığ Balakgazi Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı yöneticisi 2 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.



ADANA'DA FETÖ OPERASYONLARI
Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 9 emniyet mensubu daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamındaki çalışmaları sürüyor.

Ekiplerin yaptığı operasyonlarda 9 polis daha gözaltına alındı. Böylece kentte gözaltına alınan emniyet mensubu sayısı 80'e yükseldi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade işlemleri süren şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanmasıyla ilgili yaptığı çalışmalar sonucu bugün saat 05.00'de Adana merkezli 69 adres ve 69 şüpheliye eş zamanlı operasyon yapıldı. 63 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili çalışmalar devam ediyor.
Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ise 15'i emniyet müdürü, 43'ü başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, 63'ü polis memuru olmak üzere toplam 121 emniyet mensubunun gözaltına alındığı belirtildi.



FETÖ'NÜN ADIYAMAN İMAMI TUTUKLANDI
Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet imamının da içinde bulunduğu 7 kişi tutuklandı.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Adıyaman merkezde üçüncü sınıf emniyet müdürü T.Ö., polis memuru Y.T. ile FETÖ'nün emniyet imamı olduğu iddia edilen esnaf N.Ö.'yu gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen şahısların hepsi tutuklandı.
Diğer taraftan Kahta ilçesinde FETÖ'nün dershanelerin bağlı olduğu şirkette yönetici olan R.K., A.A., A.Ö. ve M.Ç. adlı şahıslar da sorgulamalarının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şahıslar Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.



CUMHURİYET SAVCISI SURİYE'YE KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Suriye'ye kaçmak isterken sınırda yakalanan Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş tutuklandı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) görevden el çektirilerek hakkında yakalama kararı verilen Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Beyaztaş, Kilis'in Suriye sınırında PYD'nin kontrolündeki Duruca köyünün Afrin Hudut Karakolu bölgesinde gözaltına alınmıştı. İfadesi alınan Savcı Beyaztaş, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş'ın üzerinden kardeşi Tahsin Beyaztaş adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkmıştı.



AK PARTİ ESKİ TRABZON MİLLETVEKİLİ TUTUKLANDI
Trabzon'daki FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen AK Parti eski Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ile beraberindeki 7 kişi kişi tutuklandı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ya yönelik başlatılan soruşturma kapsamında AK Parti eski Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu'nun da aralarında bulunduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) görevli 17 akademisyen 10 gün süren gözaltılarının ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Trabzon Adliyesi'ndeki işlemlerinin ardından Aydın Bıyıklıoğlu ve beraberindeki C.H., A.U., B.S., D.G., H.A., L.A. ve H.E tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 9 kişi ise serbest bırakıldı.



ESKİŞEHİR'DE 1 HAKİM VE 1 TSE MEMURU TUTUKLANDI
Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan 1 hakim ile Türk Standartları Enstitüsünde (TSE) görevli bir memur tutuklandı. Gözaltına alınan 1 savcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından, haklarında yakalama kararı çıkarılan Mihalıççık Adliyesinde görevli hakim Alim Çiftçi, Sivrihisar Adliyesinde görevli savcı Mustafa M. ile TSE'de görevli Said Gürler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Söz konusu şüphelilerden hakim Alim Çiftçi ile TSE görevlisi Said Gürler tutuklanırken, savcı Mustafa M. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Eskişehir'de son iki günde soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 12'ye çıktı.



ESKİ BURSA VALİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Bursa'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan eski Bursa valisi ve 19 kişi adliyeye sevk edildi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan eski Bursa valisi Şahabettin Harput ve 19 kişi adliyeye sevk edildi. Darbe girişimi sonrası Ankara'da gözaltına alınan Harput, elleri arkadan kelepçeli olarak Bursa'ya gönderilmişti. Adliyeye sevk edilen Harput'un bitkin olduğu görüldü.



VAN'DA 55 EMNİYET GÖREVLİSİ GÖZALTINDA
Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 55 emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, kentte görev yapan bir emniyet müdür yardımcısı, 3 şube müdürü, 7 emniyet amiri, 12 komiser ve 32 polis memuru olmak üzere 55 emniyet görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın talimatıyla belirlenen şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.



KIRKLARELİ'DE 1 ÖĞRETMEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMINDAN GÖZALTINDA
Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bir öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Vize ilçesinin Kıyıköy beldesinde öğretmenlik yapan Ö.G'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden darbe girişimini övücü paylaşımda bulunduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan şüphelinin jandarma komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.



ÇANAKKALE'DE 4 HAKİM VE SAVCIDAN 2'Sİ TUTUKLANDI

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 hakim ve savcıdan 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Gelibolu ilçesinde, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 3 hakim ve bir savcının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden bir hakim ve bir savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



ZONGULDAK'TA 3 İŞADAMI GÖZALTINDA
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında polis ekipleri tarafından 4 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 3 işadamı gözaltına alındı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan işadamlarının adreslerine eş zamanlı baskınlar yaptı. Sabah erken saatlerde 4 ayrı adrese yapılan baskınlarda iş adamları Abdullah T., Nurettin T. ve İbrahim C. gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Selçuk İ. ise adresinde bulunamadı. Polis ekipleri şüphelilerin ev ve işyerleri ile araçlarında arama yaparak bazı döküman ve evraklara el koydular. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyet müdürlüğü'ne götürüldü. İş adamı Selçuk İ'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.



AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE TUTUKLANAN AKADEMİSYEN SAYISI 48'E ULAŞTI
Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesine (AÜ) yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarına aralarında 15 profesörün de bulunduğu 83 şüpheliden 48'i tutuklandı.
Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen operasyonda aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 83 zanlıdan bazılarının üzerinde 15 adet 1 dolar çıktığı bazılarının ise kaçmak üzere valizlerini hazırlarken gözaltına alındığı belirtildi. Fetullah Gülen'e ait bazı kitapların da bulunduğu soruşturmada 83 şüpheli dün adliyeye sevk edilmişti.
Zanlılardan 35 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken; akademisyenlerden Adnan A., Alaittin K., Ali Berkant A., Ayhan A., Banihan G., Celil Z., Cemil Ç., Cenker E., Erdinç A., Erkam T., Erol G., Esma Y., Fatma M., Hakan A., Hakan Ç., Hakan Y., Hasan E., Hasan M., Hasan Serkan K., Hüseyin B., İbrahim G., İbrahim P., Kadir G., Levent A., Mahir K., Mahmut A., Mehmet Ertuğrul Ç., Muhammet Bilal A., Muharrem G., Murat D., Mustafa K., Nedim T., Nejmi K., Ömer Faruk T., Özcan A., Reşit Ş., Rıfat A., Sadettin S., Şevket Y., Tolga A., Uğur C., Yaşar T., Zeynep E., Selami K., Mehmet Ö., Sebahattin T., Mehmet E. ve sağlıkçı Feyyaz Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.



KONYA'DA ADLİYEDE FETÖ OPERASYONU
KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında adliye personeline yönelik yapılan operasyonda 10'u kadın 28 kişi gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bugün polis tarafından adliye personeline yönelik operasyon düzenlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan 34 kişiden aralarında zabıt katibi ve müşavirlerin bulunduğu 10'u kadın 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ve adliyede arama yapıldı. 6 kişinin yakalanması içinde çalışmaların sürdüğü belirtildi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında işadamlarının da bulunduğu 3'ü akademisyen 36 kişiden, 3'ü akademisyen 33 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 3 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

DÜZCE'DE 2 HAKİM TUTUKLANDI
Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 2 hakim tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen hakimler Mehmet Fatih Özdemir ve Gürhan Arslan'ın ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

Aramalar sonrasında gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Adliyeye sevk edilen 2 hakim, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



YOZGAT'TA FETÖ OPERASYONU: 49 KİŞİDEN 30'U GÖZALTINA ALINDI
Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında gözaltı kararı çıkartılan aralarında Eski AK Parti Yozgat İl Başkanının da bulunduğu 49 kişiden 30 gözaltına alınırken, diğerlerinin de yakalama çalışması sürüyor.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saat 05:00'de FETÖ/PDY kapsamında avukat, eczacı, esnaflardan oluşan ve haklarında gözaltı kararı bulunan 49 kişiye eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında Eski AK Parti İl Başkanı Fahri A., açığa alınan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki H., olmak üzere avukat, eczacı, esnaflardan oluşan 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için Yozgat Devlet Hastanesine getirildi. Emniyet ekipleri haklarında gözaltı kararı bulunan ve yakalanamayan şahıslar için ise arama çalışmalarını sürdürüyor.



MALATYA'DA 18 İŞADAMI FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 iş adamı adliye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Malatya'da yapılan çalışmalar kapsamında Malatya Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 18 iş adamı gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından 18 şüpheli Malatya Adliyesine sevk edildi.


KIRKKALE'DE VALİ YARDIMCISI İLE 4 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında vali yardımcısı ile 4 emniyet mensubu tutuklandı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde görevden uzaklaştırıldıktan sonra gözaltına alınan Kırıkkale Vali Yardımcısı Mehmet Ünal ile 4. sınıf emniyet müdürü Hasan Akpınar, komiser yardımcısı Suat Aksoy, polis memurları Murat Bulut ve Hakan Şahmalı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 5 zanlı mahkemece tutuklandı.

HABERTÜRK