Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Janus Global Unconstrained Bond Fund'ın milyarder yöneticisi Bill Gross, Fed'in faiz kararı sonrasında Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, Fed'in veriye bağlı olmaktan daha ziyade piyasaya bağlı olduğunu söyledi.

Gross, "Sonuçta, Fed'in veriye bağlı olmak yerine piyasaya bağlı olduğunu düşünüyorum. Bunun anlamı, hisse senedi piyasaları yüksek ve istikrarlı o zaman belki yaparız, ve eğer öyle değillerse belki de yapmayız. Herhangi bir garanti yok ve kafa karıştırıcı bir söylem var" dedi.

Fed'in söylemlerinin oldukça kafa karıştırıcı olduğunu söyleyen Gross, "Fed'in ne zaman faiz artıracağını çözmeye çalışmayı bıraktım" dedi.

Gross, Fed kararının ardından ABD tahvil piyasasında ayı piyasasının ertelendiğini belirtirken, Fed'in getiri eğrisini düzleştirdiğini söyledi.

Bill Gross, "Fed'in ileriye dönük tahmin yapmakta yeteneğenin kısıtlı olduğunu biliyoruz" derken, Yellen'in para politikası normalleştirmesinde 25 baz puanın ötesinde faiz artıramamış olmasının "çok üzücü" olduğunu kaydetti.