Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül Bloomberg HT'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı. Gül, TMSF'nin yönetimine geçen şirket sayısının 255'e yükseldiğini söyledi.

Yönettikleri şirketleri yeniden ekonomiye kazandırmayı amaçladıklarını belirten Gül, "TMSF bu işletmeleri en rasyonel şartlarda işletip ekonomiye kazandırmakla yükümlüdür...Bu işletmeler şu an devletin elindedir, daha önce bu işletmelerle nasıl bir ilişki içerisinde alışveriş yapıyorlarsa o işletmelerle çalışmaya aynı şekilde devam etsinler..Bu işletmelerle iş yapanların tedirgin olmalarını gerektirecek bir durum yok " dedi. Gül soruşturmalar tamamlanıncaya kadar devredilen şirketleri yöneteceklerini söyledi.

"BANK ASYA'DA HAK SAHİPLERİNE ÖDEMELER YAPILACAK"

Bank Asya konusunda da değerlendirme yapan Gül, "Mevduat sahipleri açısından kriminal herhangi bir durum yoksa bu paraları en kısa zamanda ödemeye çalışacağız ondan sonra bankanın tüm varlıklarını, alacaklarını paraya çevirip hak sahiplerine ödemeleri mevcut varlıklar çerçevesinde yapacağız" diye konuştu.