Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Deustche Bank AG'nin ABD Adalet Bakanlığı ile, bankanın mortgage destekli menkul kıymetlere ilişkin usulsüzlük yaptığı iddialarına ilişkin soruşturmaya çözüm amaçlı müzakereleri devam ediyor.

Alman Bild gazetesi, Pazar günkü sayısında,banka CEO'su John Cryan'ın Washington'daki toplantıda Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya varamadığını kaydetti. HAbere göre, Cryan, milyarlaraca doları bulan cezaya ilişkin görüşmeler yapmak üzere Washington'da bulunuyor.

Görüşmelerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklar, Alman bankası ve ABD'li yetkililer arasındaki görüşmelerin kesilmediğini kaydetti. Bankanın ABD Adalet Bakanlığı'nın anlaşma için ilk teklifi olan 14 milyar dolarlık cezayı ödemekte güçlük çekeceğine ilişkin endişeler, hisse değerinin geçen ay rekor seviyeye düşmesine neden olmuştu. Cryan, ABD'li yetkililerin bu ilk teklifi düürmesini beklediğini söyledi.

Deutsche Bank sözcüsü Bild'te çıkan haber konusunda yprum yapmaktan kaçındı. ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir temsilci de konu hakkında yorunda bulunmadı.