Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin aktiflere göre 2. büyük bankası Bank of America'nın (BofA) 3. çeyrek karı operasyonel giderlerdeki düşüş ve sabit getirili menkul kıymet işlemleri gelirlerindeki artışa bağlı olarak yüzde 7.3 yükseldi.

Charlotte merkezli bankanın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, bankanın 3. çeyrekteki karı geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 4.62 milyar dolar ya da hisse başına 38 sentken, bu yılın 3. çeyreğinde 4.96 milyar dolar ya da 41 sente yükseldi.

Bank of America CEO'su Brian Moynihan bir yandan yıllardır bankanın giderlerini azaltma çabası gösterirken, diğer yandan da ısrarlı biçimde düşük seyreden faiz oranlarıyla mücadele ediyor. Moynihan'ın çabaları sonuç vermeye başladı. Wall Street şirketleri yılın ortasında tahvil işlemlerindeki artıştan faydalanıyor. Bank of America finansal kriz döneminden kalma hukuki yükümlülüklerini de geride bıraktı.

57 yaşındaki Moynihan Bank of America'nın karına ilişkin yazılı açıklamasında, "Bu çeyrekte, sorumlu büyüme stratejimize bağlı kalarak ve müşterilerimizle ilişkimizin kalitesine odaklanarak güçlü bir sonuç elde ettik" dedi.

BofA'nın sabit getirili menkul kıymet işlemleri gelirleri yıllık yüzde 39 artışla 2.77 milyar dolara yükselerek, 2.2 milyar dolar düzeyindeki analistlerin ortalama beklentisini geride bıraktı. Hisse senedi işlemlerinden kaynaklı gelirler yüzde 17 düşüşle 960 milyon dolara gerileyerek, 1.2 milyar doların altında kaldı.