Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Filipin Borsası ve Hong Kong'ta Hang Seng Endeksi New York'ta imalat sanayi endeksinin daralması ve sanayi üretiminin 4 ayda 3. kez yükselmesiyle Asya borsalarında artışa öncülük etti.

Güney Kore wonu ve Güney Afrika randı dolar karşısında en iyi performansı kaydetti.

Fed'in Aralık'ta faiz artırım beklentisi %66 olarak fiyatlanıyor. Yarın Çin'de GSYH verisi ve ABD'de Başkanlık seçimi tartışması piyasalarda belirleyici olacak.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 yükselişle 899.48 puan oldu. Güney Kore'de SK Holding dün %5 ralli yapmasının ardından bugün %3 yükseldi.

Filipin borsası %1.1 yükseldi ve 3 haftadaki en büyük artışa ilerledi.

Hang Seng endeksi %1, Jakarta Bileşik Endeksi %0.7 yükseldi. Çin'de Şanghay borsası %0.5, Güney Kore'de Kospi %0.3, Hindistan'da  S&P BSE Sensex %0.8 oranda yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.2 düşerken MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.2 yükseldi.

Won %0.5, rand %0.4, Meksika pesosu ve Malezya ringiti %0.3'er oranda değerlendi. Onshore yuan ise sekizinci günde de gerileyerek 29 Eylül'den beri kayıplarını %1'e çıkarttı.

Jakarta'daki PT Samuel Sekuritas'ta araştırma müdürü olan Andy Ferdinand, "ABD'de son ekonomik veriler Fed2in bu yıl faiz artışına dair belirsizlikleri artırdı. Bunun gelişen piyasalar için olumlu olduğu düşünülebilir." yorumunu yaptı.