Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, "Esnaf, konut, otomobil kredilerinde faiz oranlarını indirdik" dedi.

Erbil İstanbul'daki basın toplantısında, 2016 yılının ilk 9 ayına bakıldığında Garanti Bankası'nın BBVA içerisinde en iyi performans gösteren birim olduğunu söyledi ve BBVA'nın fırsat oluşması durumunda Türkiye yatırımını artırmayı planladığını ancak bu konu hakkında detay veremeyeceğini söyledi.

Oger Telecom'a verilen kredi konusunda çözüm için ciddi bir çalışma yapıldığını söyleyen Erbil, bu konunun büyük bir problem olmayacağını düşündüğünü söyledi. Erbil, Garanti Bankası'nın Oger Telecom'a verdiği kredinin boyutu hakkında yorum yapmadı. Erbil, Oger Telecom kredisinin Türk Telekom ile bir ilişkisi olmadığını kaydetti.

Erbil, Merkez Bankası'nın bu yıl zorunlu karşılık oranında yaptığı indirimlerin Türkiye bankalarına yardımcı olduğunu ve Türkiye bankacılık sektöründe rekabetin çok yoğun olduğunu kaydetti.

Erbil, Garanti Bankası'nın 2017'de bu yıla kıyasla daha hızlı bir kredi büyümesi yakalamayı hedeflediğini belirtirken, Türkiye bankalarının 2017'de yüzde 15 civarında kredi büyümesi yakalayabileceğini söyledi.

Erbil, Garanti Bankası'nın kredi portföyü içerisinde konut kredilerinde takipteki kredi oranının yüzde 0.9, taşıt kredilerinde yüzde 1.6-1.7 civarında olduğunu söyledi.

Erbil ayrıca, Garanti bankasının toplam fonlamasının yüzde 60'ının mevduatlardan, yüzde 20'sinin dış kredilerden yüzde 5'inin ise Merkez Bankası'ndan olduğunu kaydetti.