Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam bir araya geldiği bankacılık sektörü temsilcilerine, “2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın” dedi. Yatırım yapanların finanse edilmesini isteyerek, “Ekonomiyi daha canlı tutun” mesajı veren Başbakan Yıldırım, “Çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” diye konuştu.

Yıldırım, önceki gün Çankaya Köşkü’nde Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında bankacılık heyetini kabul etti. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de hazır bulundu. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre bankacılar, Türkiye’nin demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve piyasa mekanizmasına dayanan güçlü bir devlet olduğunu belirterek, ülkenin küresel ve jeopolitik her türlü zorluğun üstesinden gelecek kaynak ve tecrübeye sahip olduğunu vurguladı. Küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına rağmen Türkiye’nin kalkınmasını sürdürdüğünü belirten bankacılar, sektörün büyümeye daha fazla destek olması için mevzuatta gerekli gördüğü değişikliklere ilişkin önelerini Başbakan’a sundu.

KORKUYU KORKUTMAK

Başbakan Yıldırım, “Siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun” mesajı verdi. Türkiye’ye yönelik negatif algı operasyonunu tersine çevirmek için herkese görev düştüğü uyarısında bulunan Yıldırım, beklentileri iyileştirmenin en etkin yolunun korkuyu korkutmak olduğunu söyledi. Yıldırım, kesintisiz ve daha yüksek hızda büyümenin önemine işaret ederek, “Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir” dedi.

Gazete Habertürk