Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke Borsaları endeksi ham madde ve finans şirketleri öncülüğünde yükseldi. Tayvan borsaları Asya'daki artışa öncülük ederken Tayland ve Güney Kore borsaları da yükseldi. Malezya ringiti ise 11. günde de geriledi. Bu 2013'ten beri en uzun süreli düşüş trendi oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi önceki 2 gün %1.5 artmasının ardından bugün %0.2 arttı. Tayvan ve Tayland borsaları %0.4'er, Kore borsası %0.3 yükseldi.

PARA BİRİMLERİ

Ringit Brent petroldeki düşüşle Asya'da 1998'deki finansal krizden beri en düşük seviyeye doğru ilerledi. Malezya, Asya'nın en büyük ekonomileri arasındaki tek net petrol ihracatçısı.

Para birimi dolara karşı %0.5 düşüşle 4.412'den işlem gördü. Parite, 4.48'e gelmesi halinde Ocak 1998'den beri en zayıf seviyeye gerilemiş olacak.

Filipin pesosu altıncı günde de geriledi ve dolara karşı %0.2 kayıpla 49.94'ten işlem gördü. MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi hafif değişim kaydetti.

Jakarta'daki PT Sinarmas Sekuritas'ta yönetici olan Jeffrosenberg Tan,  "ABD ekonomisinin güçlenmesi Asyalı şirketler için de olumlu Olur ancak çok fazla belirsizlik olması nedeniyle bu son yükseliş konusunda temkinli olmak gerekir" yorumunu yaptı.