Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey dış politika danışmanları, Başkan'ın kritik önemdeki güizli bilgileri geçen hafta Oval Ofis'teki toplantıda Rus diplomata gösterdiği yolunda çıkan haberin siyasi hasarını kontrol altına almak için çaba gösteriyorlar.

ABD seçimlerine müdahale etmek için Ruslarla işbirliği yaptığına ilişkin soruşturma yapılırken, FBI Direktörü James Comey'i görevden alması konusundaki sorular ile mücadele etmekte olan Trump, Washington Post'un Başkan'ın istihbarat paylaşımı anlaşması yapılan bir ülkeden aldığı IŞİD hakkında çok gizli nitelikteki bilgileri Rusya Dışişleri Bakanı ve Büyükelçisi'ne verdiği haberi ile de uğraşmak zorunda kaldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Beyaz Saray dışında aceleyle hazırlanan bir basın açıklamasında, "Bu gece çıkan haber yanlış", dedi ve "Hiçbir şekilde istihbarat kaynakları ya da yöntemleri konuşulmadı ve Başkan kamuoyunda bilinmeyem herhangi bir askeri harekatı açık etmedi" şeklinde konuştu.

McMaster, bir dakikadan az süren açıklamasında, "Odadaydım, böyle bir şey olmadı" dedi ve soru almadan açıklamasını sonlandırdı.