Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Index Bilgisayar ile Samsung arasında geçtiğimiz günlerde başladığı duyurulan iş görüşmesi sonuçlandı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce illerini kapsayan Samsung markalı TV ve Ses Sistemleri, Buzdolabı, Çamaşır Makinası, Elektrikli Süpürge, Mikrodalga Fırın, Ankastre Fırın, Ocak, Davlumbaz, Klima ve aksesuarları ürünlerinin distribütörlüğünü artık Index Bilgisayar yapacak.

Index'in ürün portfoyüne telekom ve bilgi teknolojileri ürünlerine ilave olarak ev elektroniği ürünlerini de eklediği belirtilen açıklamada, "Samsung ürünlerinin ürün portföyümüze eklenmesi şirketimizin önümüzdeki yıllardaki büyümesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Şirketimiz Samsung ürünlerinin satışından yıllık 220 milyon TL'nin üzerinde satış tutarı elde etmeyi hedeflemektedir" denildi.

Index Bilgisayar'ın Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TÜSİAD'ın da başında olan Erol Bilecik. Şirketin kurucusu olan Bilecik'in yüzde 36.26 oranında hissesi bulunuyor. Yüzde 26.08'i Norveç menşeili Alfanor'a ait. Halka açıklık oranı ise yüzde 35.29.

Haberturk.com