Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Reklamcılık Vakfı tarafından ve Reklamverenler Derneği işbirliğiyle dört yıl önce başlattıkları Media Summit Türkiye etkinliği bu yıl 7-8 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek olan zirve, medya planlama ve satın alma ajansları ile reklamverenleri, medya kuruluşlarını ve akademik dünyayı buluşturacak.

Bu yıl “Medya 4.0” ana temasıyla düzenlenen Media Summit Türkiye, iki gün boyunca toplam 25 oturumda, 64 konuşmacı medya planlamanın sağladığı katma değerlere kendi uzmanlık açıları ile dikkat çekecek. Media Summit Türkiye kapsamında gerçekleştirilecek olan panel, söyleşi ve konferanslarda alanında uzman isimler sektörün ortak gündem maddelerini ve yakın gelecekte bu sektörlere yön verecek olan trendleri konuşacak. Farklı yaklaşımları barındıran ve bir düşünce zenginliği üretmesi amaçlanan Media Summit 2017’de “Media 4.0” kavramı, tüm medya spektrumunda markanın güvenliği, içerik geliştirme ve veri odaklı planlama eksenlerinde tartışılacak.  Etkinlikte bu yılki konuşma, panel ve oturumları arasında “Dijital Riskler” “Datanın Gücünü Programatik ile Keşfetmek”, “Data Odaklı Planlamaya Doğru”,  “Hayran Kültürü”, “Omnichannel”, “Performans Pazarlama”  ve “Medya Tüketim Alışkanlıklarında Değişim” başlıkları bulunuyor. Media Summit Türkiye’ye yurtdışından katılan konuşmacılar arasında Bethan Crockett, Maria Darmi, Dimitrios Maniatis gibi uzmanlar da yer alıyor.

Reklamcılık Vakfı Başkanı Lize Karaboğa, 2017’de dünya genelinde medya yatırımlarında yüzde 6’lık bir büyüme beklendiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Ülkemizde bu alanda çok daha yüksek bir büyüme oranı bekliyoruz. Türkiye’de TV en büyük mecra konumunu sürdürürken, dijital ise yıllık yaklaşık yüzde 17’lik bir oranla ile en hızlı büyüyen mecra konumunda. Media Summit Türkiye etkinliğinde dünyadaki gündemi ülkemize taşımayı, hızlı bir dönüşüm sürecinde olan medya dünyasında doğru medya planlamanın sunduğu ciddi katma değere ve yatırımların geri dönüşüne dikkat çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura da, “Medya ve reklam sektörleri gelişimini her yıl istikrarlı adımlarla sürdürüyor. Ülkemizde medya harcamaları 7.6 milyar TL seviyesine ulaşmış durumda. Ekonomi için yaşamsal bir role sahip olan reklam ve medya dünyasını daha iyi anlamak, sektörümüzün bugün geldiği noktaya tanık olmak, yaşanan değişimin getirdiği fırsatları zamanında değerlendirmek, iş yapış biçimlerini derinden etkileyen ve dönüştüren yeni trendleri anlamak isteyen tüm paydaşlarımızı Media Summit Türkiye’ye bekliyoruz.” dedi.

Etkinlik hakkında bilgilere ve detaylı programa www.mediasummit.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.