Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da fabrika siparişleri, iki aylık artışından sonra, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yıla güçlü bir başlangıç yapmasının ardından ekonomik büyümenin sakinleşiyor olabileceği işaretleriyle geriledi.

Mevsimsel dalgalanmalar ve enflasyondan arındırılmış fabrika siparişleri, Nisan ayında yüzde 2.1 düşüş kaydetti. Berlin'de Ekonomi Bakanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, Mart ayı siparişlerinin seviyesi ise yüzde 1.1'e yukarı yönde revize edildi. Bloomberg anketi sonucu medyan tahminler ise yüzde 0.3 düşüş olacağı yönündeydi. Fabrika siparişleri, bir önceki yıla göre yüzde 3.5 artış kaydetti. 

Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, "Üretim ve satışlardaki yukarı yönlü hafif hızlanmayla birlikte canlı iş ortamı, imalatta ılımlı iyileşme yönünde güçlü sinyaller verdi" ifadesi kullanıldı. 

İlk çeyrekte kaydedilen ve son yıl içerisinde sergilenen en iyi performansın ardından, Almanya ekonomisinin görünüşü hala olumlu. İş güveni, 1991'den bu yana olan en yüksek seviyesinde ve imalat ve hizmet sektörü, son 6  yılın en hızlı büyümesini gerçekleştiriyor. Bundesbank, ekonominin, "canlı" dış ve iç talebin de desteğiyle gelecek aylarda sağlıklı bir şekilde büyümeyi sürdüreceği tahmininde bulundu.