Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'de seçim kampanyasının son gününe girilirken, seçmenlere iş, ulaşım ve konutlandırmayı desteklemek adına devletin, Brexit ile gelecek milyarlarca sterlin ile yatırımda bulunacağı vaatinde bulundu.   

İngiltere'nin Avrupa Birliği bütçesine yaptığı katkıyı Brexit ile geri alarak 23 milyar sterlinlik (29.7 milyar dolar) pakedi nasıl kullanmaya başlayacağını açıklayan May, hızlı internet bağlantıları için daha çok para ayrılacağı, araştırmaları ticarete dökmek adına fonlar oluşturulacağı ve karayolu ve demiryolu hizmetlerinin iyileştirileceği vaatlerinde bulundu.  

İngiltere Başbakanı, Çarşamba günü e-mail yoluyla, "Bir yıl önce, İngiliz halkı, Avrupa Birliği'nin dışında daha parlak bir gelecek için oy verdi" ve "Ancak İngiltere'nin Brexit müzakerelerinde yanlış yapması, çok kötü sonuçlar doğuracak" ifadelerini kullandı. 

Perşembe günü oy verme yerlerinin açılmasına 24 saat kala, başbakan, seçmenlere son konuşmalarını yapıyor ve kampanyaya başladığı ana temasına dönüyor: Halk, İngiltere'yi Brexit sürecinden geçirecek hangi lidere güveniyor? May'e mi yoksa işçi partisi lideri Jeremy Corbyn'e mi?