Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, MSCI'ın ülke hisse senetlerini gösterge endekslerine ekleme kararının ardından yukarı yönde hareket etti.

Shangai Bileşik Endeksi, günün erken saatlerinde kayıplar ve kazançlar arasında gidip gelmesinin ardından yerel saatle 13:05'te yüzde 0.1 yükseldi. China International Capital Corp, Hong Kong piyasalarında kazançların başını çekerken Hang Seng Endeksi, bölgesel kayıplara bağlı olarak yüzde 0.4 düştü. 

New York merkezli endeks derleyici şirket, 222 adet A hissesini gelecek yıl göstergelerine ekleyecek. MSCI'ya göre bu ekleme, 17 milyar dolar değerinde bir sermaye akışı yaratacak. Bunun yanında, Çin hisse piyasalarında toplam satış, Salı günü yaklaşık 58 milyar dolar civarındaydı. 

First Shangai Securities'de Hong Kong merkezli stratejist Linus Yip, "Bu karar, A hisseleri için yakın dönemde nötr kalıyor, çünkü kararın uygulamaya geçirilmesine daha bir yıl süre var" dedi ve "Tahminen 10 milyar dolar civarında olan pasif sermaye akışları, Çin'in toplam piyasa hacmine kıyasla oldukça küçük" diye konuştu.