Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre ABD'de Donald Trump'ın başkanlık kampanyası ve Rusya arasındaki olası ilişkileri soruşturan özel savcı, Trump'ın sahip olduğu işletmelerin ve ilişkili kişilerin dahil olduğu para akışlarını geniş bir çerçevede inceliyor.

Kaynağa göre FBI soruşturmacıları ve diğerleri Rusların Trump'ın yapılarından yaptığı alımları, New York'taki tartışmalı SoHo yapılaşmasında Trump'ın Ruslarla ilişkisini ve Trump'ın Florida'da 2008 yılında bir Rus oligarka yaptığı malikane satışını inceliyor.

Soruşturmaya aynı zamanda, New York'ta federal savcıların başlattığı Trump'ın eski kampanya yöneticisi Paul Manafort'la ilişkili para aklama incelemesi de dahil oldu.

Trump'ın avukatlarından John Dowd, Perşembe günü soruşturmanın Trump'ın işletmelerini kapsadığından haberdar olmadığını ve bu durumun, özel savcı Robert Mueller'in incelemesi gereken ölçeğin ötesinde olduğunu belirtti.

“Bana göre para akışları savcının amacının çok dışındadır; para akışları 2016 seçimleriyle ya da Trump'ın kampanyasının Rusya ile sözde ilişkisiyle ilgisizdir” diyen Dowd, “En önemlisi ABD kanunlarına göre dava zamanaşımını belirleyen hükümlerin ötesindedir” diye devam etti.