Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından heyecan ve merakla beklenen Güneş tutulması için geri sayım başladı. Tüm Kuzey Amerika'da görüntülenebilecek olan Güneş tutulması öncesinde vatandaşlar merakla "Güneş tutulması saat kaçta?" ve "21 Ağustos 2017 Güneş tutulması saat kaçta?" diye soruyor. Peki Güneş tutulması saat kaçta? İşte tüm detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde görüntülenecek olan tam Güneş tutulması, milyonlarca kişi tarafından büyük merakla bekleniyor. Ay'ın Güneş'i ve atmosferi kaplayacağı an tutulma gerçekleşecek ve Kuzey Amerika'da tam Güneş tutulması olarak gözlemlenecek.

Meydana gelecek olan Güneş tutulması; Salem, Oregon'dan Charleston Güney Carolina arasından tam olarak izlenebilecek. Güneş tutulması, bu güzergahın dışında kalan yerlerden ise parçalı şeklinde gözlemlenecek.

Tam tutulma evresi 2 dakika 45 saniye sürecek olan Güneş tutulması, yaklaşık 90 dakika sürecek. 90 dakika boyunca Ay, Güneş'in önüne geçecek ve yalnızca ABD kıtasından çıplak gözle görülebilecek. Merakla beklenen Güneş tutulması, Türkiye saatiyle akşam saatlerinde gerçekleşecek. 

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gerçekleşecek olan Güneş tutulmasının izlenebilmesi için bir internet sitesi oluşturdu. Güneş tutulmasınının çıplak gözle gözlemleneceği bölgelerde bulunmayan vatandaşlar, Güneş tutulmasını bu internet sitesinden canlı olarak izleyebilecekler.

HT