Gelişen ülke paraları dolara karşı düşüşte
Asya'da çoğu para birimi doların yükselişi ve Çin ekonomisinin yavaşladığına dair sinyallerle geriledi
Kuzey Kore'nin Japonya'yı tehdit etmesinin ardından para birimleri won öncülüğünde düştü. MSCI EM Asya Endeksi yatay seyrederken Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise dün %0.4 artış sonrası fazla değişmedi.
Çin'de offshore yuan gerilerken Şanghay borsası ve Hang Seng borsası düştü. 10 yıllık tahvillerin faizi 2 baz puan düşerek %3.61 oldu. Ülkede ekonomik büyüme geçen ay beklenmedik biçimde azaldı. Yatırım ve perakende satışlar da tahminlerin altında kaldı.
Güney Kore wonu bir haftanın en büyük düşüşünü kaydederken 10 yıllıklar yatay seyirle %2.24 oldu. Kospi endeksi ise yatay seyretti.
Endonezya rupisi hükümetin dövizde yükselişin aşırı olduğunu belirtmesiyle geriledi. Ülkede küresel yatırımcıların net tahvil alımları Haziran 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Dolar/rupi %0.3 artışla 13,237 seviyesinden işlem gördü.
Malezya ringiti dolar karşısında geriledi. Dolar/ringit paritesi %0.1 artışla 4.1975 oldu. Ringit yine de bu ay %1.8 değerlendi ve Asya'daki en büyük yükselişi gerçekleştirdi.
Tayland bahtı 2 yılın zirvesinden geriledi.
Filipin pesosu düşerken tahvil faizleri yükseldi. Tayvan doları %0.2 değer kaybıyla 4. günde de düşüşünü sürdürdü. 10 yılığın faizi 1 baz puan yükselerek %0.9995 olurken Taiex endeksi ise %0.3 arttı.