Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BloomebergHT'de Barış Esen'in Küresel Piyasalar programına konuk olan Tacirler Yatırım Baş Ekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen, 25 Nisan'daki TCMB toplantısında "25 baz puan faiz artış kararı alınabilir" dedi. Bayraktar şunları kaydetti:

Kurda ciddi değer kaybı oldu

"Bir sürü kurumdan farklı şeyler duymaya başladık. Bunun nedeni 25 Nisan'daki toplantı çerçevesinde bir belirsizlik var. Çünkü çok ciddi anlamda kurda değer kaybı doldu. Kurdaki değer kaybının birkaç günlük olmadığını da gördük. Enflasyon patikası üzerinde etkili bir karar alınacaksa bunun kalıcı olması lazım."

Enflasyon tahminlerimizi yukarı yönde revize ettik

"Mart başından beri kur üzerinde baskı olduğu için enflasyon tahminlerimizi yukarı yönde revize ettik. Böyle bir ortamda aslıdna beklenti bir faiz artımı olabileceği yönünde. Bir ekonomist olarak ben şunu söyleyebiliyorum: Faiz artırımı olma olasılığı daha yüksek. Bir faiz artırımı olursa bizim bekletimiz 25 baz puan civarında bir artırım olabilir. Merkez Bankası şöyle düşünüyor olabilir. Atılacak herhangi bir faiz adımıyla enflasyonu aşağıya getirecek bir düzlemde değiliz. Ancak MB'nin kısa vadede kanamayı durdurması bekleniyor."