Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, tahvilleri ve hisseleri ABD'de beklenenden daha düşük çıkarak hazine tahvillerini yükselten ve Fed'in para politikasında sıkılaşmaya kademeli olarak yaklaşacağı beklentisini destekleyen enflasyon verisi ile yükseldi.

Singapur Nomura'da Döviz stratejisti Dushyant Padmanbhan, "Son seanstaki ABD verisi sonrasında ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme Asya para birimlerine bir miktar istikrar getirdi. Malezya ETF'lerindeki fiyat hareketleri cesaret verici olsa da Asya'da piyasalar Malezya'daki seçim sonuçlarının etkilerini fiyatlıyor" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.6 düşmesinin ardından yatay seyretti. Taylan Bahtı ve Güney Kore Wonu, Asya para birimlerinin yükselişine öncülük ettiler. MSCI Em Asya Endeksi yükselerek Şubat'tan bu yana en iyi haftasına yöneldi.

ÇİN
Çin Merkez Bankası (PBOC), yuan fisksingini bu hafta ilk kez, yüzde 0.38 artırdı.

GÜNEY KORE
Singapur Maybank'ta kıdemli stratejist Christopher Wong, "Daha da aşağı yönde ivme kazanabilmek için ABD Doları'nın Güney Kore Wonu'na 1.050-1.060 seviyelerindeki desteği kırılmalı ancak bu kırılma çok kolay olmayacak" dedi.

HİNDİSTAN
ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yatay seyir izleyerek haftalık kazancına yöneldi.

TAYLAND
Tayland Bahtı, bazı teknik göstergelerin düşüşün aşırı olduğunu göstermesiyle 4 ayın düşüğünden sıçradı.

TAYVAN
Tayvan Doları ülkeden fon çıkışlarının sürmesiyle 6. haftalık düşüşüne yöneldi.

JAPONYA

Japon Yeni, 2014'ten bu yana en uzun düşüş sürecini gerçekleştirerek 7. haftalık düşüşüne yöneldi.Onshore yuan 3. haftalık düşüşüne hazırlandı.