Gelişen ülke paraları karışık seyretti
Gelişen ülke paraları ABD ile Kuzey Kore arasında Haziran'da yapılması planlanan görüşmenin iptal edilmesinin ardından karışık seyretti
Asya para birimleri, Güney Kore Wonu'nun, ABD ile Kuzey Kore arasında Haziran'da yapılması planlanan görüşmenin iptal edilmesinden kaynaklanan açılış kayıplarını azaltmasıyla karışık seyretti.
Sidney'de St. George Bank'ta kıdemli ekonomist Janu Chan, " Haberlerin çok büyük etkileri olmaması nedeniyle döviz piyasaları ABD-Kuzey Kore görüşmesinin iptal edilmesini çok fazla dikkate almıyor" dedi.
Güney Kore Wonu açılıştaki kayıplarını azaltırken Japon Yeni, güvenli liman varlıklarına talebin azalmasıyla erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Nisan'ın ortasından bu yana ilk haftalık kaybına hazırlanırken, 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3'ün altında bir seyir izliyor. MSCI EM Asya Endeksi, ikinci haftalık kaybına yönelirken Cuma günü yüzde 0.1 yükseldi.
Endonezya Rupisi, Asya para birimlerindeki düşüşe öncülük etti.
Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksingini yüzde 0.08 azalttı ve referans kur, Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Endonezya Rupisi, Endonezya Merkez Bankası'nın (BI), tahvil ve döviz piyasasına ikili müdahalede bulunmayı sürüdüreceğine dair açıklamasının ardından beşinci haftalık düşüşüne ara vermeye hazırlandı.
Tayland Bahtı, Maliye Bakanı'nın 2018 GSYİH projeksiyonunun yükseltilebileceğine dair açıklamasıyla beş haftalık kayıplarını durdurmaya hazırlandı. Malezya Ringgiti, 2015 yılından bu yana gerçekleşen en üzün düşüş sürecine (ardı ardına sekizinci haftalık kayıp) yöneldi. Filipinler Pesosu üçüncü haftalık kaybına hazırlandı.
Tayvan Doları, bu yılki en düşüş seviyeden gerçekleştirdiği sıçramayı genişletti.