Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri ve hisseleri, ABD ekonomisinin genişlemesi ve ABD'nin ticari anlaşmaya yaklaşabileceğinin belirtildiği raporun yayımlanmasının ardından risk algısının devam etmesiyle yükseldi. Hazine tahvilleri düştü.

Singapur'da CBA'da Döviz stratejisti Andy Ji, "Bölgesel Borsaları desteklemek için geçerli nedenler devam ediyor, güçlü ABD verisini takiben gelişen piyasalar da son satışlarla rahatladı" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştü. MSCI EM Asya Endeksi beşinci günde de yükselirken bu Ocak'tan beri en uzun süreç oldu.

Avustralya Doları, birinci çeyrekte GSYİH'in tahminlerin üzerinde çıkmasıyla değer kazanırken, onshore yuan ve Tayvan Doları gelişen ülke paralarındaki yükselişe öncülük yaptılar. Güney Kore piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı. Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksingini yüzde 0.18 artırırken, piyasaya 23.5 milyar yuan (3.7 milyar dolar) fon sağladı.


ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar iki günlük yükselişin ardından yüzde 0.1 düştü. Tayland'da yabancı fonlar, dün de Tayland tahvili satarak 9 gün üst üste satış gerçekleştirdiler bu süreç Mart'tan beri un uzun süreç oldu.Malezya Merkez Bankası Başkanı Muhammad İbrahim, istifa etti.

Tayvan Doları, beşinci günde de yükselerek 9 ayın en uzun kazanç sürecini gerçekleştirdi