Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL 'de seçim sonrası sert dalgalanma devam ediyor.

Dün güne değer kaybıyla başladıktan sonra yükselişe geçen Lira, dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde kazançla 4.60'a kadar geriledi ve gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en iyi performansı gösterdi.

Kur yeni güne ise %0.2 artışla 4.63'ten başladı, ilerleyen saatlerde 4.65'e yükseldi, akşam saatlerinde ise 4.60'ın altına çekildi.  

Uzmanlar seçimlerin ardından ekonomi politikalarına yönelik soru işaretleri, OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağı gibi belirsizlikler nedeniyle piyasalarda dalgalanmanın devam etmesini bekliyor.

"4.45-4.50 TABAN OLABİLİR"

Stratejist Doç. Dr. Evren Bolgün Bloomberg HT'ye yabancı yatırımcının ilk etapta yeni oluşacak kabineye bakacağını belirterek "Kimler kabinede olacak, Mehmet Şimşek olacak mı gibi kişiler üzerinden bakış var.

Faiz tarafında gerekli mali disiplin sağlanmadıkça ve enflasyon düşmedikçe faizlerin gerileme imkanı görünmüyor..Borsada fiyatlama farklı. Kısa vadede rahatlama olabilir, biraz daha yukarı potansiyel olabilir. Dövizde ise 4.45 - 4.50 seivyesi önümüzdeki dönemde taban olacak gibi görünüyor" yorumunu yaptı.
 
Dün Bloomberg HT'ye konuk olan Nomura Gelişen Ülkeler Ekonomisti İnan Demir ise seçim sonrası gerekli politikaların oluşmaması durumunda kur ve faizde seçim öncesinde görülen yükseliş trendinin devam edebileceğini söyledi.

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'ne konuk olan Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys TL'de en kötüsünün atlatılmış olabileceğini, TL varlıklarının daha stabil seyir izleyebileceğini söyledi.



MOODY'S'TEN AÇIKLAMA

Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dün yaptığı açıklamada Türkiye'deki seçimlerin ardından kredi profilini makro politikaların yönlendireceğini belirtti.

Kurum tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'nin kredi notu için devam eden gözden geçirmede, hükümetin sürdürülebilir büyüme sağlayacak ve mali gücü koruyacak politikalar uygulama niyetine ve kapasitesine odaklanılacak" dendi.