Advertisement
HABERLER ABONE OL

Esor Investments’ın, Segmentify’ın mevcut yatırımcılarından ACT’ın hisselerinin bir kısmına talip olarak yaptığı bu yatırımla, ACT iki yıl içinde dört kat çarpanla kendi portföyündeki ilk başarılı çıkışını da yapmış oldu. 

Kuruluşundan bugüne kadar almış olduğu yatırım miktarı 2.5 milyon avro’nun üzerine çıkan Segmentify, aralarında n11.com, hepsiburada.com ve Boyner gibi Türkiye’nin önde gelen markalarına kişiselleştirilmiş ürün önerisi hizmeti sunuyor.

Segmentify kurucu ortağı ve CEO’su Murat Soysal, “Türkiye’de pazarın lider çözüm sağlayıcısı olarak yerimizi aldık. Almanya operasyonlarında karlılığı 2017 sonu itibariyle yakaladık. Birleşik Arap Emirlikleri’nde büyüyoruz. 2018 yılı itibariyle İngiltere pazarına çok hızlı bir giriş yaptık ve pazarın olgunluğunu da göz önünde bulundurarak buradaki opeasyonlarımızı Temmuz ayı itibariyle benim yerinde yönetmem şeklinde bir karar aldık. Üç yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye girişimcilik eko sisteminden yurtdışına ürün ihraç eden ve özellikle şu dönemde yabancı yatırımcıyı ülkemize çeken bir Türk girişimi olmak onur verici.” olarak belirtti.

Esor Investments kurucu ortaklarından Şevki Kuyulu yapılan yatırımla ilgili, “Esor olarak, global pazarlarda başarı potansiyeli olan teknolojileri geliştiren girişimlere yatırım yapıyoruz. Yatırdığımız sermaye ile bu girişimlerin yerel pazarlar dışına açılmasını hedefliyoruz.

Segmentify taklit edilmesi zor ileri teknolojisi ve sahip olduğu mühendislik ve yönetim kabiliyeti ile bizim için çok cazip ve hedeflerimize çok uygun bir girişim olarak önümüze çıktı. Fonumuzun sahip olduğu tecrübeyi diğer ortaklarımızın tecrübesi ile birleştirerek, Segmentify’ı Türkiye’den çıkan globalde önemli bir teknoloji markası haline getireceğimize yönelik inancım tam.

Yaptığımız bu üçüncü yatırım ile Türk girişimlerine yaptığımız toplam yatırım tutarı 4 Milyon USD’yi aştı. Bu yatırımlarla yazılım alanındaki Türk mühendisliğine ve yaratıcılığına inancımızı bir kez daha göstermiş olduğumuzu da düşünüyorum.” dedi.

Konuyla ilgili olarak ACT’ın yönetici ortaklarından Erhan Kılıçözlü ise “Segmentify’in başarısında katkımız olduğu için gururluyuz. Katkımız sadece sermaye olarak değildi; yönetimsel olarak da elimizden gelen desteği verdik. Netice olarak da 2 yılda yüksek bir ivme ile büyüme yaşandı. Yüksek motivasyon ve çalışma ahlakı ile görevlerine sarılan girişimcilerimizi ve Segmentify’in tüm çalışanlarını candan kutluyoruz.

Bu başarıda kurucularımızın eğitimlerini tamamladıkları ODTÜ’nün, uzun yıllar Ar-Ge çalışmaları yaptıkları TÜBİTAK’ın, Avrupa Yatırım Fonu'nun ve teknoloji eko-sistemimizin diğer birçok değerli kurumunun da katkılarını unutmamak lazım. Segmentify, Türkiye’de yürütülen bir Ar-Ge'nin ticarileşmesi ve sonrasında küresel ölçeğe yayılımı döngüsünün tam anlamıyla yaşanmakta olduğu bir başarı örneğidir. Bu başarılarının devamı Türkiye için kritik önem arz etmektedir.” dedi.

ACT Fonu 2015 yılında Rekabetçi Sektörler Programı’yla desteklenen ve EIF tarafından yürütülen TTH Türkiye Projesi kapsamında kuruldu. ACT fonu yöneticileri olarak toplamda 16 teknoloji girişimine de yatırım yaptık. Bu satış işlemi ile yatırımcılarımıza ilk geri dönüşü de gerçekleştirmiş olduğumuz için mutluyuz. Ülkemizdeki teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam etmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda EUR 30 milyon’luk yeni bir fon için finansman toplama sürecimiz devam ediyor.” dedi.

Halihazırda İngiltere, Almanya, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki operasyonları ile 12 ülkeden 150’yi aşkın eticaret sitesine hizmet sunan Segmentify, operasyonlarını Avrupa ve MENA bölgesinde yaygınlaştırarak büyümeye devam edecek.

Frankfurt Almanya merkezli Esor Investments, bilgi teknolojileri ve yazılım alanında EMEA ve Kuzey Amerika’da faaliyet gösteren start-up’lara 100 bin ile 5 milyon avro arasında değişen tutarlarda yatırım yapan bir girişim sermayesi fonu.

ACT teknoloji üreten ve global pazarı hedefleyen start-up’lara odaklanan erken aşama girişim sermayesi fonu. Türkiye’den çıkan 16 yüksek teknoloji start-up’ına yatırım yapmış olan ACT'nin yatırımcıları arasında Avrupa Yatırım Fonu, yerel ve uluslararası yatırımcılar yer almakta..