Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dün 4.89'lu seviyelerden 4.92'ye yükselen Dolar/TL yeni günde yükselişini sürdürdü. Dolar/TL sabah saatlerinde %0.4 artışla 4.93'te, euro %0.3 artışla 5.76'da işlem gördü.

Kur dünkü yükseliş seyrini bugün de sürdürdü, akşam saatlerinden ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulayacağı haberleriyle 5.01 seviyesine dokundu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Daha sonra gevşeyen kur 5 seviyesinin altında dalgalandı.


Gelişen ülke para birimlerinin çoğu bugün dolar karşısında değer kaybediyor



Bu akşam Fed'in faiz kararı açıklanacak. Faiz oranlarında değişiklik beklenmiyor, bu yıl dördüncü faiz artışına dair bir sinyal verip vermeyeceği yakından takip edilecek.

Cuma günü açıklanacak Türkiye Temmuz ayı enflasyonu ve ABD tarım dışı istihdamı da kurun hareketi açısından önemli olacak.

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan Bloomberg HT'ye açıklanacak enflasyon verisinin hem piyasa hem TL varlıkları açısından kırılganlık unsuru olmaya devam edebileceğini söyledi.

Enflasyonun yanı sıra ABD ile Rahip Brunson krizinin de varlık fiyatlarını negatif etkilediğini belirten Erkan "kur yukarı seviyelerde seyrine devam edebilir. Bu kapsamda 4.98 ve 5 psikolojik seviyesi gelişmelerle önümüzdeki seviyeler olarak ön plana çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.