Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar üzerindeki baskı, Çarşamba günü Asya'daki işlemlerde para birimlerinden hisselere geçti. Fonlama maliyetlerindeki artış görünümü, hızlı ekonomik büyümeden fayda sağlayan şirketleri daha az cazip hale getiriyor. 

MSCI Gelişen Piyasalar Asya Endeksi'ndeki hisseler, Hong Kong'da saat 13:52 itibariyle yüzde 1.2 aşağıda seyretti. Endonezya'nın dış finansman ihtiyaçları sebebiyle Asya bölgesinin en hassas paralarından biri olan rupi, Salı günü Asya finansal krizinden bu yana en düşük seviyeye inmesinin ardından fazla değişmedi.

Dolardaki gücün sürmesi, Brezilya, Malezya ve Güney Afrika gibi ülkelerdeki yatırımcılar için borçlanmayı daha maliyetli hale getiriyor. ABD'de Salı günü güçlü gelen imalat verisi, Fed faiz artışı fiyatlamalarını yukarı çekti ve gelişen piyasalarda olumsuz bir hava yarattı. 

Singapur'da Deutsche Bank AG Asya makro stratejisi yöneticisi Sameer Goel, "Bu konu, sadece gelişen piyasa temelleriyle alakalı olmaktan çıkıyor ve giderek 'bulaşma' ile ilişkili hale geliyor" değerlendirmesinde bulundu.