Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya para birimleri, piyasaların, ABD'nin Çin ürünlerine uygulayacağı yeni gümrük tarifelerine karşı Çin'in vereceği tepkiye odaklandığı bir ortamda karışık seyrediyor. Bölgesel hisseler yedi seans boyunca düşüş yaşarken hazine tahvilleri yükseldi.

Seul'de SK Securities'de ekonomist An Young-jin, "Amerika ekonomisine yönelik göstergelerin pozitif görünüme dönmesi, Fed'e yönelik faiz artış beklentisi ve güvenli liman talebiyle güçlenen dolar, Asya para birimlerini baskı altında tutmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizi, ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatay seyir izliyor. MSCI EM Asya Endeksi yedinci günde de düştü. Filipinler Pesosu 12 yılın en düşüğüne indi ve Asya para birimlerinin kayıplarına öncülük yaptı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesi Perşembe günkü rekor seviyenin yakınında seyrediyor.

Tayland Başbakan Yardımcısı Somkid, Perşemce günü yaptığı açıklamada Tayland Bahtı'nın ile ilgili bir endişeleri olmadığını belirtirken, Finans Bakanı ve Tayland Merkez Bankası (Bank of Thailand) Baht'ın istikrarı konusunda kararlı olduklarını açıkladılar. Malezya Ringgiti, onikinci haftalık düşüşüne yönelirken 3 yıldaki en uzun düşüş süreci oldu.Filipinler Pesosu, Aralık 2005'ten bu yana en düşük seviyesini gördü.