Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini diğer bir faiz artırımı kararı çıkması beklenen Fed toplantısına çevirmeleri ile birlikte yatay bir seyir izledi.  Otomobil şirketlerinin hisseleri, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından dolayı değer kaybetti.

The Stoxx Europe 600 endeksi %0.1'den daha az yükseldi. Volkswagen %1.9 gerilerken, BMW %2 düştü. BMW kar tahminini düşürdü ve ticaret savaşları ve emisyon skandalı gibi baskılara boyun eğen son oto üreticisi oldu.

Yatırımcıların zihninde ticaret savaşı endişeleri devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada, derinleşen ticari gerilimi hatırlatarak, Çin ile aralarındaki ticaret açığının "kabul edilemez" olduğunu söyledi. Traderlar ayrıca Amerikan Merkez Bankası'nın yılın üçüncü faiz artırmının yapılmasının beklendiği toplantıyı izleyecek.  

Londra'daki çoklu varlık fonu Legal & General Investment Management'ın çoklu varlık fonları yöneticisi John Roe, " Avrupa hisse senetleri için en önemli şey, ucuz finanasman ve devam eden gevşek para  politikası. Öte yandan, ABD'de sıkılaştırmanın sürdüğünü göreceğiz" şeklinde görüş bildirdi.