Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bürümcekçi Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Haluk Bürümcekçi siyasi gelişmelerin kurdaki harekette etkili olduğunu ancak etkisinin kalıcı olmayacağını belirtti.

Uzman, "yerel seçim ittifakı konusu, formül bulunması zor bir konuydu. Ama açıklamalar iş birliğinin bittiğini göstermiyor. O açıdan bu durumun piyasaya kalıcı bir etki yapmasını beklemem." diye konuştu.

Bürümcekçi şu an Dolar/TL 'yi sert şekilde yukarı götürecek bir dinamik olmadığını dile getirdi.

Merkez Bankası beklentilerini de paylaşan Bürümcekçi "Aslında ilave sıkılaşmaya gitmesi gerekir ama  büyüme üzerindeki risklerin daha artacağını düşünerek bundan uzak da durabilir. Kararı bilmek zor, bir artış yapmayabilir" diye konuştu.

"ÇOK FAZLA YUKARI YÖNLÜ RİSK YOK"

İnfo Yatırım FX Araştırma Uzmanı Cem Gönen ise Bloomberg HT'ye dolar/TL'de yaşanan yükselişin siyasi nedenden kaynaklandığını belirtti ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamasıyla kurun 5.87'ye kadar yükseldiğini hatırlattı.  

Gönen "Kısa vadede yukarıda 5.82 ve 5.90 önemli. Bu bant yukarı kırılmadıkça çok fazla risk yok, aşağıda da 5.70 seviyesi kritik destek seviyesi. Kısa sürede 5.70 -5.82 - 5.90 bandında bir fiyatlama geleceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Gönen Merkez Bankası'nın Perşembe günü muhtemelen faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kur bugün 5.68 seviyelerinden güne başlamasının ardından %3'ü aşan yükselişle 5.87'yi test etti, euro 6.71'i görürken Borsa İstanbul %2'in üzerinde düştü. 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi %19.91'e yükseldi.