Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye'nin İran ambargosundan muaf tutulacağı haberiyle bu hafta 3 ayın en düşük seviyesi olan 5.30'a kadar gerileyen Dolar/TL güne hafif yükselişle başladı. Kur %1'i aşan artışla 5.37'den 5.45'e yükselirken, euro da %1'in üzerinde artışla 6.23'te seyrediyor. Lira en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi olurken onu rand izledi.
 
Credit Suisse bir raporunda dolar/TL'nin yıl sonunda 5.10'a kadar gerileyebileceğini öngördü.



GCM Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan Bloomberg HT'ye kurda 5.50 bandının altına indikten sonra TL'nin daha pozitif noktada olduğunu, bunda diplomatik alanda iyileşmenin önemli bir etken olduğunu belirtti.

Erkan "Enflasyonda eğer tepe noktasını gördüysek ve 10 - 11 Kasım'da Erdoğan - Trump görüşmesinden çıkacak olumlu gelişmelerle TL'de değerlenme isteği devam edebilir. 5.30'un aşağısı kurda daha da pozitifliği getirebilir" değerlendirmesini yaptı.

Bugünün en önemli verisi bu akşam açıklanacak Fed kararı. Fed'in faizlerde değişiklik yapması beklenmese de Aralık toplantısına dair vereceği mesajlar önemli olacak.


TÜRK VARLIKLARINDA DÜNKÜ HAREKET



Borsa dünkü iyimser havanın etkisiyle %0.8 yükseldi. Türk Lirası dün gelişen ülke para birimlerine kıyasla daha pozitif seyir izledi.