Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

QNB Finansbank 239 milyon dolar ve 450.5 milyon euroluk sendikasyon kredisi temin etti.

Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden Cuma günü yapılan açıklamanın metni şu şekilde:

"QNB Finansbank, 13 Aralık 2018 tarihinde 14 ülkeden toplam 27 uluslararası bankanın katılımı ile bir sendikasyon kredisi anlaşması imzalamıştır. Sendikasyon kredisi ile eş zamanlı temin edilen 2 yıl vadeli 50,0 milyon Avro tutarındaki kredinin de dahil edilmesiyle toplam 239,0 milyon ABD Doları ve 450,5 milyon Avro tutarında yurtdışı kaynak temin edilmiştir. 367 gün vadeli sendikasyon kredilerinin toplam maliyetleri sırasıyla Libor +%2,75 ve Euribor+%2,65 seviyelerinde gerçekleşmiştir."

Bankanın basın bülteninde yer alan bilgilere göre kredinin sonuçlandırılmasına ilişkin bir açıklama yapan QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Türkiye’deki bankacılık sektörünün güçlü yapısı sayesinde uluslararası finansman sürecinin 2018’in ikinci yarısında da başarılı geçtiğinin altını çizdi.

Güzeloğlu, sendikasyon kredilerinin yenilenmesinin 2018’in dalgalı geçen ikinci dönemine denk geldiğini, buna karşın sorun yaşanmadığını belirterek “Bu uluslararası finans kuruluşlarının Türk bankacılık sektörü ve QNB Finansbank’a duyduğu güvenin göstergesidir” dedi.