Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu, Avrupa Komisyonu, İtalya'da popülist hükümetin harcamaları kısma taahhüdünün ardından, bütçe konusunda bu ülkeye uygulanmasına karar verilen disiplin prosedürünü durdurdu.

Üst düzey yetkililerce gerçekleştirilen toplantının ardından, Avrupa Birliği'nin (AB) icra kolu Avrupa Komisyonu, İtalya tarafından bütçe konusunda verilen tavizlerin, ülkenin aşırı bütçe prosedürü olarak adlandırılan durumu tetiklemeyeceği anlamına geldiği sonucuna vardı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Brüksel'de Çarşamba günü basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Son birkaç hafta boyunca gerçekleştirilen yoğun müzakereler 2019 yılı için çözümle sonuçlandı," dedi ve "Açık olmak gerekirse, ideal bir çözüm olmadı, ancak bu safhada aşırı açık porsedürünün başlatılmasını durdurdu ve ciddi bir uyumsuzluk durumunu düzeltti" şeklinde görüş bildirdi.

Bu karar, İtalyan ve AB yetkililerinin haftalardır süren müzakerelerinin ardından alındı ve Brüksel ile aylardır devam eden ve piyasalarda sarsıntılara yol açan anlaşmazlığı durdurdu.